Pages

Wednesday, April 6, 2011

Tips Kembalikan Ingatan

Assalamualaikum...

Tengah buat apa tu...? Owh....study untuk exam ye...? Bagus bagus... Almaklumla... sekarangkan musim exam especially kepada pelajar-pelajar IPT. btui x? ^_^

Memandangkan dah nak dekat exam tu, sukacita lah cik nin nak berkongsi sedikit tips yang boleh diguna pakai di saat-saat genting macam ni. Kalau nak pakai selain waktu exam pun boleh. Tersangat-sangatlah boleh. Tips ni cik nin dapat dari tok guru cik nin, En. Idris.

Tips apa cik nin? Nak tau...nak tau...!!! =D


Betul nak tau ni? wokeyh. sekarang jugak cik nin habaq.

Tips ni adalah untuk orang-orang yang ingin kembalikan ingatan. Tapi ops! bukan untuk orang yang dah hilangan ingatan sebab accident ke apa yek. Ni khas untuk orang yang normal tapi terlupa tentang ilmu atau perkara-perkara yang dia dah pernah dengar sebelum ni. Contohnya macam nama orang. (rasa macam kenal je siapa yang payah sangat ingat nama orang tu kan. heh~ :p)


Cian dia..lupa yek? -en.google-


So apa nak buat kalau jadi macam ni...? Haa...caranya sennnaaaang saja.... tampar je laju2. gerenti ingat punya...!!! selawatlah sebanyak 6 kali atau lebih. insyaAllah tak lama lepas tu dapatlah ingat balik perkara yang dah terlupa tu. Kalau tak immediately, mungkin dalam setengah jam ilham tu akan sampai jugak. buatlah dengan yakin yek. insyaAllah, akan ada bantuan dari Allah. ;)

Eh. eh perasan tak, ni pun salah satu hikmah selawat yang cik nin dah tulis dalam entry yang ni. kan, kan, kan? =D

Harap-harap tips ni boleh lah membantu korang ingat kembali apa yang dah dipelajari time dok sorang-sorang jawab exam nanti. amin...

p/s: Next entry insyaAllah cik nin akan cerita pasal tips untuk ingat ilmu pulak. So sabarlah menanti next entry ye. ^_-


With love,

5 comments:

cik pulau said...

selawat...^^,

PReDicToR said...

kartun tu lupa msti sebab ade binatg putih brtenggek atas mata dia...lalallla~~

Farhana Jafri said...

owh.. klebihan selawat!! tanx fr da tips!! hehehe slalu je amalkan selawat 10x sehari :)

jemput singgah ANASAURUS :)

Cik Nin said...

cik pulau> btul tu cik pulau. selawat... :)

predictor> hehe...cik nin pn bru prasan. =D

farhana> waahhh..bgus tu. keep it up! ;D

cik pulau said...

ahahaha.. singgah sini lagi..
ni cik pulau tag cik nin lah..

http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/04/contest-show-me-whos-your-bff.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...