Pages

Saturday, March 19, 2011

Cik Nin Dapat Award!

Hallooo smua...

assalamualaikum...

Sepatutnya entry ni cik nin post ahad mnggu lepas lagi (13 mac 2011) tapi disebabkan ke'busy'an yang melanda diri cik nin dua tiga menjak ni, akhirnya hari ni la baru cik nin dapat post. huhu...

Oh, sebelum tu, cik nin nak bagitahu, entry kali ni cik nin dedikasikan khas buat adik bawah cik nin yang tengah dok sibuk bekerja kat pizza hut tu sementara tunggu result spm dia. ;)

Ok, dah sedia semua???

Jom kita mulakan. Selamat membaca... ^_^




*Oop...Oop..Ooooppp....!!! Betul ke apa yang cik nin tulis kat tajuk tu...??? Cik nin nipu ek?

Haha...cik nin tak main la nipu-nipu.. tajuk tu betul... serius...!!! tak tipu...!!! Cik nin dapat award!!! Percayalah! Tak caya lagi? Hmm... klau tak percaya lagi, terpaksalah cik nin nyanyi lagu siti "Percayalah" nanti... hehe...

*Award apa yang cik nin dapat? Grammy Award ke???

Haa...mestilah......................BUKAN. haha...
Cik nin bukan dapat Grammy Award, apatah lagi Granny Award la... Tapi award yg cik nin dapat ni lagi hebat dari Grammy Award tau!

Tak caya, meh baca kisah sehari tak bermalam rentetan peristiwa dari awal sampailah cik nin dapat award tu. ;)


Kisahnya bermula begini...


Pada tanggal 13 Mac 2011 yang lalu...
Sesampainya cik nin di rumah,
cik nin masuk ke dalam bilik seperti biasa.
.
.
.


Tiba-tiba cik nin terlihat ada sebuah kotak di atas katil cik nin.

-
-
-


Cik nin pun mendekati kotak tersebut untuk melihat dengan
lebih dekat lagi rupa kotak dan isi di dalamnya...

"Hmm... cantik kotak ni..."
monolog cik nin sendirian dalam hati.
-
-
-


Nak bukak lah. Nak tahu isi dia...

Waaaahhhh!!! ada sekeping kad la...
Bukan saja kad, tapi ada...ada...ada...
.
.
.

...GOLD MEDAL jugak...!!! OMG!!!
untuk cik nin ke ni..???
-
-
-


Tengok sikit medal tu tulis apa...

World's Best Sister???!!! (OMG! again!)
(*mata blink blink)
-
-
-


Cik nin pun gosok-gosok mata cik nin.
Betul ke apa yang cik nin tengok ni?
Ok. ok. rileks...rileks...
Tarik nafas...
lepas~~~
-
-
-

Cik nin pun tengok tulisan kat bawah medal tu
dan baca perlahan-lahan...

Mak ngaih! Sweetnya kata-kata dia.
Tersentuh hati cik nin!
Seriously.
Walaupun bukan ditulis sendiri oleh pemberinya,
tapi still,
kalau bukan dia maksudkan macam tu,
takkan dia nak pilih dan bagi kata-kata macam tu kat cik nin kan?
;D
(kalau tak clear, boleh klik kat gambar tu
untuk gambar yang lagi besar ^_-)
-
-
-


Hmm...macam ada benda lain la bawah frame medal ni...
-
-
-


Haa...kan betul. ada selendang rupanya...
Wow! Color merah tu!!!
kelllasss mak nyah.
ahaks~
-
-
-
Tapi...
tapi...
tapi...
Tapi betul ke semua ni untuk cik nin???
-
-
-


Selamat ada kad ni. Boleh la cik nin boleh confirmkan
betul-betul siapa tuan empunya barang-barang tu...
-
-
-


Waahhh... betullah... memang cik nin punya...
Adik cik nin hadiahkan
sempena Birthday cik nin yang ke...teeettt... hehe...
(alamak. baru ingat tak nak bagitahu umur.
sekali dah terang lagi bersuluh ada dalam kad tu..
kwangkwangkwang...)

-
-
-



Ni lah sign orang yang bertanggungjawab
hadiakan cik nin semua ni... ^_^


Sweet kan adik cik nin ni? Tengok lah dia belajar daripada sape... (nak jugak...kehkehkeh...)

To Aqly, TQ so much bro! I really appreciate it.
Lain kali boleh la bagi kakak benda lain pulak yek. kihkihkih...
Oh, tapi 'nama' yang kat atas sign tu je kakak tak boleh nak acknowledge. rasa nak muntah sangat. hahaha... ;p




7 comments:

cik pulau said...

pheeewiitt.. cayalah.. dapat award tu..
tibe2 dpt idea nk bg camtu gak kat mak and ayah cik pulau.. lalala~

susu said...

adik u ni romantik lah..awww.shukeeeeeeeeee

Cik Nin said...

cik pulau> bagi la cik pulau. mesti diorang suka ;D

susu> haha...romantik ke? bole la... ngaaa~~

ZALIYATI said...

bagusnya adik cik nin....biasanya kalu adik lelaki ni, dorg x amik port sgt tntg bday kakak dorg...comel sgt award tu...btw, hapy bday cik nin..semoga success dlm kehidupan..

Cik Nin said...

hehe..tq zaliyati... zaliyati pn, smoga success dlm kehidupan jgk :)

PReDicToR said...

wahh...i've got jealous..

Cik Nin said...

xpe nora. ni hr nina... nnt hari nora, ntah2 nora dpt yg lg bgus dpd ni... sape tau...? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...